Ce este veganismul?

Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Veganismul este un stil de viață ce caută să excludă, pe cât posibil și practicabil, toate formele de exploatare și cruzime față de animalele folosite pentru mâncare, îmbrăcăminte și oricare alt scop.

Veganismul nu este definit ca o dietă, ci ca un stil de viață, un angajament etic care caută excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte, divertisment sau orice alt scop. Veganii nu consumă și nu folosesc nici un produs de origine animală, sau produse care au fost testate pe animale.

Anual se omoară peste 57 miliarde de animale pentru consumul uman, adică peste 3000 de animale mor în fiecare secundă în abatoarele din întreaga lume, iar aceste cifre nu includ vietățile marine.

Animalele sunt o parte constantă a vieții noastre. Împărţim cu ele casele, paturile noastre și chiar le considerăm membrii ai familiei. Deşi nu sunt în măsură să folosească internetul sau să vorbească limba noastră, le apreciem în mod deosebit. Interacționăm cu ele și apelăm de multe ori la ele pentru sprijin emoțional.

Când mor, le jelim. Credem fără dubiu că se bucură că sunt în viață așa cum se bucură și de compania altora. Cu toate acestea, când vine vorba de alte animale, ne înfigem furculița și cuțitul în carnea lor și le folosim pielea drept îmbrăcăminte.

Când vine vorba de animale, compasiunea noastră este selectivă, alegem între 2 grupuri de animale: primul grup este iubit și adorat, adesea făcând parte din familie, iar al doilea este cel exploatat, abuzat, umilit și omorât pentru uz personal. Este ilogic și nedrept să afirmi că iubești animalele atâta timp cât cu o mână îți mângâi câinele, iar cu cealaltă mână duci la gura un copan de pui.

Toate animalele sunt aici pe Pământ împreună cu noi, cu toții suntem Pământeni și cu toții avem în comun două lucruri: dorința de a trăi și evitarea durerii – aceste două lucruri le avem cu toții în comun, de la cea mai mare ființă, la cea mai mică, cu toții ne dorim să trăim și cu toții ne dorim să fim lipsiți de durere.

Am fost învățați să percepem diferit animalele, iar veganismul înseamnă pur și simplu schimbarea acestei percepții. Nu trebuie să participăm la asta, nu este necesar!

Lumea este vegană, dacă vrei să fie!

Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *