Redirecționează 2%


Implica-te distribuind...Pin on PinterestShare on Facebook

Orice persoană fizică plătește impozit pe veniturile obținute. Conform Codului Fiscal, angajații au posibilitatea să direcționeze 2% din impozitul pe veniturile obținute din salarii în anul precedent către o organizație nonprofit (anul acesta, în 2017, direcționezi 2% din impozitul pe veniturile salariale obținute în 2016) iar daca ai venituri de alta natura ( PFA, chirii, drepturi de autor, activitati agricole etc) se redirectionaza acelasi procent, folosind insa formulare diferite.

Poți folosi dreptul de a direcționa această sumă pentru sprijinirea asociației noastre, astfel putând urmări exact cum folosim banii donați de tine prin campaniile și acțiunile noastre.
Valoarea medie a unui formular de 2% este de 68 lei – asta inseamna ca tu ne poti ajuta concret sa vaccinam si deparazitam un pisic pentru a-l pregati de adoptie, sa cumparam un sac de mancare pentru caini sau sa ducem un cos cu fructe unei familii nevoiase. Desigur, faptele bune si activitatile noastre sunt mult mai diverse, astea sunt doar cateva exemple insa ajutorul tau contret inseamna totul pentru noi, tu reprezinti aripile care ne sustin in lupta pentru o lume mai frumoasa cu copii educati si fericiti, animale ingrijite si iubite.

Redirectionarea celor 2% nu reprezinta o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru tine : banii pe care alegi să îi orientezi către un ONG ar reveni altfel statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii platesti oricum, insa redirectionadu-i catre un ONG ai posibilitatea de a decide catre cine se duc si caror scopuri servesc.

Anul asta am decis sa va incurajam si rasplatim pentru faptele bune alaturi de noi, asa ca avem super premii pentru cei care aduna minim 10 formulare+imputerniciri. E simplu si oricine o poate face: prietenii, colegii si rudele sunt usor de convins sa completeze daca le povestiti putin despre munca noastra in folosul animalutelor si al copiilor. Desigur, site-ul nostru si mai ales pagina de Facebook demonstreaza cat de multe am facut pana acum si in ce directii.
Cu ajutorul vostru putem creste mult mai mari iar asta inseamna proiecte noi, mai multe animale salvate, mai multi copii ajutati si mai multe actiuni de educatie.

 Pentru ca implinim 4 ani, avem 4 premii faine pentru prietenii nostri care ne ajuta sa adunam mai mult de 10 formulare+imputerniciri.
1. Mini-excursie undeva in Europa pentru doua persoane (citybreak)
2. Bicicleta MountainBike
3. Sedinta foto profesionala in aer liber cu familia/ prieteni/animalutele preferate
4. Cina pentru 4 persoane la Jack’s Bistro

 

Cum poti directiona cei 2% catre noi? Simplu, urmeaza pasii si indicatiile de mai jos:

1. Descarcă formularul 230 sau formularul 200 ( in functie de sursa veniturilor tale)

Descarcă şi tipăreşte formularul 230 ( pentru venituri salariale) gata completat cu datele Pieces of Heaven de la adresa: D230_2016_PoH  SAU cere formularul tip la Administraţia Financiară locală.
Trebuie sa completezi doar punctul I si sa semnezi la Contribuabil in cazul in care il descarci de pe site-ul nostru.
Descarca si tipareste formularul 200 dacă ai venituri nesalariale, de exemplu: venituri din chirii, drepturi de proprietate intelectuală sau activităţi agricole. Poți descarca formularul 200 cu datele noastre de aici: D200.2016.PoH.
Trebuie să completezi doar rubrica corespunzătoare (Secţiunea III, punctul 2) si sa semnezi formularul.

Nu este necesar să indici suma pe care o direcționezi către Asociația Pieces of Heaven, această sumă va fi calculată automat de către reprezentanții Administrației Financiare în funcție de impozitul pe venit plătit deja de tine.
Dacă locuiești în Timișoara și nu ai timp să depui declaraţia la Finanţe, ne poţi împuternici pe noi să o depunem. Descarcă Împuternicirea de aici:
imputernicire230 – pentru formularul 230
imputernicire200 – pentru formularul 200
Completeaz-o cu datele tale și contactează-ne să ne întâlnim pentru înmânare sau depune-o în cutia noastră poștală (str. Drubeta 101).

2. Completează

Completează formularul în 2 exemplare cu datele tale și datele noastre (dacă foloseşti formularele indicate mai sus, datele noastre sunt deja notate):

Denumire: Asociatia Pieces of Heaven

Cod de indentificare fiscal: 32138894

Cont bancar: RO22BTRLRONCRT0217902001

3. Trimite/Depune

Până în data de 25 mai 2017 depune personal sau trimite recomandat un exemplar la Administraţia Financiară locală şi păstrează celălalt formular. Pentru a afla adresa Administrației Financiare de care aparțineți click aici.

Trimite formularul PRIN POȘTĂ cu recomandare de primire la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu, dacă nu ai timp să mergi personal la sediul ANAF.

Dacă locuiești în Timișoara sau in alta localitate din apropiere și nu ai timp să depui declaraţia la Finanţe, ne poţi împuternici pe noi să o depunem – in cazul acesta te rugam sa ne contacteaze pentru a ne inmana formularul si imputernicirea inainte de 15 Mai 2017.

Implica-te distribuind...Pin on PinterestShare on Facebook