Familia M.

Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Am cunoscut trei dintre membrii familiei M. cu 2 zile înainte de Crăciun în fața unui supermarket, încercând să facă rost de bani de la oamenii miloși pentru un brăduleț de Crăciun și ceva de mâncare. Noi eram cu multe cadouri frumos împachetate în mașină pentru orfelinate și familiile pe care le ajutăm. Le-am dat și lor trei cadouri și am decis că o să mergem după sărbători să îi cunoaștem pe toți și să vedem cum îi putem ajuta.

Familia M. este formată din Iasmina, 21 ani, mamă a 4 copii, și cei 5 frați mai mici pe care îi are în grijă. Unul dintre copii, cel mai mic este internat la Luis Țurcanu pentru că s-a născut cu probleme, are creierul nedezvoltat.

Încercăm să îi ajutăm deocamdată cu haine, pantofi, rechizite, jucării și alimente. Toți copii merg la școală și grădiniță, cel mare este la liceu în Timișoara. E clar că se străduiesc să se dezvolte, să se ridice mai sus de condiția pe care o au acum, din această cauză noi considerăm că această familie merită susținerea și suportul nostru și al vostru. Dacă puteți să ne ajutați să îi ajutăm, vă rugăm să donați alimente, haine și rechizite pentru ei sau bani din care o să le cumpărăm noi cele necesare. Mai jos aveți contul nostru bancar și lista lucrurilor necesare copiilor.

Iasmina, împreună cu cei trei copii ai ei și încă trei frați mai mici locuiesc în 2 camere, fără baie, bucătărie, apă, canalizare sau curent, într-un sat la 20 km de Timișoara. Au o sobă mică pe care Iasmina gătește. Când e iarnă și frig, dorm toți 7 în cele 2 paturi din camera cu sobă. Au tras un prelungitor de la o mătușă care locuiește lângă ei și când se întunecă stau la lumina televizorului, nu au avut bani să cumpere fir pentru bec… Copii vin de la școală, mănâncă dacă au ce și se pun repede să își facă temele cât e lumină naturală.

Mama are nevoie de ajutor pentru a merge la un cabinet ginecologic în vederea montării unui sterilet sau altă metodă contraceptivă pe perioadă îndelungată. De asemenea are nevoie de ajutor cu obținerea actelor pentru ajutorul social.

Tatăl copiilor este plecat în Italia la cerșit … o să încercăm în aprilie când vine să îl ajutăm să își găsească ceva de lucru aici, să nu mai plece. Noi încercăm să îi ajutăm să se descurce singuri în viitor și să își crească copii cât mai bine și frumos, dar avem nevoie de ajutorul vostru pentru a reuși toate acestea.

25.08.1997 – Răzvan: are nevoie de pantofi mărimea 40, rechizite pentru liceu, haine sport.
11.04.2001 – Casian – pantofi mărime 36, haine, rechizite pentru școala generală.
24.04.2004 – Denisa și Mihai: pantofi 35, haine, rechizite.
05.04.2007 – Iasmina: pantofi 31, rechizite, haine.
30.11.2011 – Iulica: pantofi 22, haine, jucării, oliță.
14.02.2010 – Salomea: pantofi 28, haine, jucării.
08.08.2008 – Luis: pantofi 29, haine, jucării.

Alimentele de care au nevoie lunar sunt: făină, fasole, linte, mălai, ulei, zahăr, vegeta, soia, orez, paste. Când mergem la ei le cumpărăm și alimente perisabile: fructe, legume: portocale, banane, mere, morcovi, cartofi, varză, ceapă etc.

Cei trei copii pe care i-am întâlnit noi înainte de Crăciun vin de obicei la “lucru” în Timișoara în fiecare weekend, doi stau în fața unui supermarket, iar celălalt merge pe la tomberoane și caută resturi de mâncare, doze de bere, fier – orice lucru din care ar putea să scoată bani pentru alimente și cele necesare în casă.

Puteți susține proiectele și activitățile făcând voluntariat alături de noi, distribuind cazurile noastre sau donând bani și diferite lucruri de care avem nevoie pentru a ajuta mai departe ființele care au nevoie de noi.

Contul nostru este: RO22BTRLRONCRT0217902001, deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Pieces of Heaven.

Ne puteti contacta prin următoarele metode:

Email: make@piecesofheaven.org

Facebook: https://www.facebook.com/Pieces0fHeaven

Telefon: +40721707111

Pentru mai multe detalii despre această familie, vizitați pagina noastră de Facebook aici.

Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *