Foster


Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

De ce gazduirea temporara a cainilor si a pisicilor este foarte importanta si cum te poti implica!

 

Zeci de milioane de caini si pisici intra in adaposturi in fiecare an, abandonate sau nascute pe strada. Multe altele sunt preluate de organizatii care nu au spatiul, dotarile si facilitatile necesare, prin urmare se bazeaza pe gazduirea temporara a animalelor pana la adoptie pentru salvarea acestora.
Fosterul (gazduirea temporara) este important pentru ca ajuta la reducerea numarului  de animale din adaposturi si ofera spatiu pentru alt animal care are nevoie sa fie salvat/tratat/ socialializat. De asemenea, pregateste animalele pentru adoptie, oferindu-le sansa de a avea o casa in care sa-si exprime personalitatea, sa isi depaseasca temerile sau sa se recupereze dupa traumele suferite.

Gazduirea temporara a unui animalut inseamna ca tu sa oferi grija, afectiune si adapost unui caine sau unei pisici pentru a ajuta la salvarea, socializarea si fericirea acelei fiinte ajunsa nevinovata intr-o situatie critica.

Adaptarea la o viata in casa

Unele animale nu sunt obisnuite sa traiasca intr-o casa – poate au fost salvate inca de pui, au trait pe strada sau au fost tinute afara in lant. Cel mai probabil nu inteleg conceptul de scari si plimbatul printre mobila sau poate ii sperie zgomotele aspiratorului si a altor electrocasnice si chiar daca stiu sa foloseasca o litiera sau sa isi alerteze stapanul cand au nevoie sa mearga la baie, toate aceste lucruri pot reprezenta mari provocari pentru ei.
Traind intr-o casa, alaturi de o familie, animalele sunt capabile sa invete ceva nou in fiecare zi, primind atentie deplina si educatie de la familia lor temporara. Experientele noi si sunetele necunoscute pot inspaimanta un animal care nu este obisnuit cu ele, dar avand pe cineva langa ei care sa le arate ca aceste lucruri nu sunt asa infricosatoare, devin pe zi ce trece tot mai curajosi si sociabili in conditii diverse.

Depasirea timiditatii si a fricii

Chiar daca unele adaposturile fac multe eforturi pentru a oferi o viata cat mai buna animalelor, acest mediu poate fi inspaimantator si complesitor, motiv pentru care isi pot schimba comportamentul in mod negativ. Cand acest lucru se intampla, animalele se izoleaza si nu reusesc sa interactioneze cu oamenii, motiv pentru care nu sunt doriti pentru adoptie. Caminul temporar este esential pentru animalele bolnave, cu nevoi speciale sau in curs de recuperare. In plus, adaposturile gazduiesc un numar mare de animale iar atentia si iubirea pe care o primesc de la oamenii dispusi sa lucreze cu ei este foarte redusa.

Animalele care fac parte din programul de gazduire temporara au posibilitatea sa se bucure de un mediu relaxant si toata atentia de care au nevoie. Acest lucru este potrivit in mod special pentru animalele speriate si foarte timide sau acelea care au nevoie de mai multa socializare. Vor prinde incredere in ei, invatand sa aiba incredere in oameni, sa se joace cu jucarii sau alte animale si experimentand activitatile de zi cu zi. Caminul provizoriu poate stimula pozitiv educatia animalului. Fiecare din aceste lucruri joaca un rol foarte important in cautarea familiei adoptive. Animalele care au fost speriate pe strazi si in adaposturi, se deschid adesea in comfortul si linistea unei case, ajutandu-i sa devina fericiti.

Pregatirea unui camin temporar

Caminul temporar este dorit pentru animalele de toate varstele, inclusiv caini si pisici batrani care au nevoie de un loc linistit pentru a se relaxa  sau puii abandonati care au nevoie de ajutor cu socializarea.

Organizatiile ofera in mod obisnuit mancare, litiere si alte obiecte necesare si esentiale pentru foster insa daca doriti/puteti sa ajutati si mai mult va puteti ocupa de cumpararea mancarii.

Asigurati-va ca oferiti animalului un loc linistit unde poate petrece putin timp singur, daca are nevoie, mai ales daca aveti si alte animale in casa. Intotdeauna aveti grija ca procesul de cunoastere intre animale sa se desfasoare treptat si luati in considerare ca exista o perioada de acomodare. Organizatia pentru care oferiti aceasta gazduirea temporara va poate oferi sfaturi care pot face aceasta perioada mai usoara pentru toti cei implicati.

Caminul temporar salveaza vieti!

Unii oameni sustin ca nu vor putea oferi niciodata gazduire temporara pentru ca ar fi mult prea grea despartirea atunci cand animalul este adoptat. Sigur, este greu sa te desparti de un animal cu care ai creat o legatura si e normal sa te atasezi de sufletelul care a fost salvat cu ajutorul tau, dar este foarte importat sa iti amintesti ca in felul acesta salvezi vieti: fiecare animal pe care l-ai gazduit temporar reprezinta o viata salvata si fiecare animal care pleaca de la tine catre familia lui permanenta face loc salvarii altui animal.
Devino parte importanta in procesul de salvare a animalelor fara stapan oferind sansa unei vieti fericite tuturor animalelor pe care le putem salva impreuna.
Devino foster azi!

Contacteaza-ne pentru a salva impreuna o viata de pisica sau de catel!
Facebook: Pieces0fHeaven
make@piecesofheaven.org
+40721707111

 

Implica-te distribuind...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook